De laatste twee hadden in 1989 Organisatie in Progress opgericht. En Drumcorps in Progress was het eerste product van deze organisatie.
 
Drumcorps in Progress, anno (04-09) 2011, combineert de organisatie en het magazine in één nieuwe activiteit.
 
Het bijhouden van een archief van oude magazines, artikelen, audio-opnamen, video’s, en documenten uit de (inter)nationale drum corps wereld is een andere activiteit van DiP.
 
In 2018 was Drumcorps in Progress live aanwezig bij een aantal evenementen tijdens de Drum Corps International Championships in Amerika. In de toekomst zal DiP daar zeker nogmaals bij zijn..
 
Daarnaast was er een samenwerking met Drum Corps Europe en Dutch Music Games (beiden opgeheven en opnieuw opgericht in 2017, en deels weer opgeheven in 2019) die met regelmaat artikelen van Drumcorps in Progress op hun website plaatsten.
 
Drumcorps in Progress was een drum corps magazine, gestart in 1990, met als eerste redactieleden Andy van Waveren, Edward Scholten en Karel-Willem Jaarsveld.
Producten van Drumcorps in Progress 2011 zijn o.a. diverse websites, waaronder die van Avant Courir Drum & Bugle Corps, en de huisstijl van Showband SAS (Sas van Gent).
Over Drumcorps in Progress